‘Kinderen moeten rookvrij spelen en opgroeien’

“Ieder Rijswijks kind moet kunnen leven en spelen zonder de schadelijke gevolgen van (mee)roken en niet in de verleiding worden gebracht om te gaan roken”, vertelt raadslid Hanneke van der Kooij van Groen Links. Enkele organisaties in Rijswijk zijn uit eigen initiatief al rookvrij. Zo hebben een aantal sportverenigingen en kinderboerderij Het Akkertje zich aangesloten bij Rookvrije Generatie.

Belang van rookvrije omgeving
”Roken begint vaak op jonge leeftijd al. Kinderen kopiëren het gedrag van anderen en raken sneller verslaafd dan volwassenen. Juist daarom is een rookvrije omgeving voor kinderen zo belangrijk. Daarmee laten we als volwassenen het goede voorbeeld zien.” vertelt raadslid Hanneke van der Kooij.

Gemeente moet goede voorbeeld geven
GroenLinks roept het college op zich in te zetten voor een rookvrije generatie en  vraagt de gemeente om Rijswijkse organisaties te stimuleren rookvrij te worden en zelf als gemeente het goede voorbeeld te geven. GroenLinks Rijswijk ziet graag dat meer Rijswijkse organisaties dat doen en hoopt dat de gemeente hier een bijdrage aan kan leveren. Niet alleen door organisaties te stimuleren rookvrij te worden, maar ook door het goede voorbeeld te geven en het stadhuis volledig rookvrij te maken.