Kerstafette 2018: Kerst vieren we samen

Kerst vieren we samen. Dat is het uitgangspunt van de Rijswijkse Kerstafette. De gemeente nodigt inwoners en organisaties ook dit jaar weer uit om een kerstbingo, kerstontbijt, brunch, lunch of diner te organiseren voor Rijswijkers in de periode van zondag 16 december tot en met Tweede Kerstdag (26 december). Er is in totaal € 10.000 beschikbaar voor een gemeentebijdrage. Maak een plan en stuur dat vóór 5 december in.

Kerstdagen periode van gezelligheid
De dagen rond kerst zijn een periode van gezelligheid met familie en vrienden. Samen zijn of samen eten. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen voelen zich eenzaam en merken dat juist in de decembermaand. Terwijl anderen genieten van de warme gezelligheid met elkaar, zitten zij alleen thuis en krijgen geen bezoek. De gedachte achter de Kerstafette is dat alle inwoners, de gelegenheid krijgen om te genieten van gezellig samen tafelen met buren, buurtgenoten of stadgenoten.

Maak een plan met begroting
Wie iets wil organiseren voor de Rijswijkse Kerstafette kan in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten. Stuur ideeën samen met een begroting van de kosten dan vóór 5 december 2018 in bij de gemeente Rijswijk. Bij Gea de Jong. E-mail haar via GDJONG@rijswijk.nl(link stuurt een e-mail) onder vermelding van Kerstafette. Geef ook duidelijk aan wanneer, waar en voor wie je de maaltijd organiseert. Vorig jaar konden inwoners op verschillende plekken en dagen bijvoorbeeld aanschuiven bij een kerstbingo, een kerstbrunch, een high tea en een kerstborrel. Door de inzet van vele Rijswijkers waren dit gezellige bijeenkomsten, waarbij iedereen een praatje kon maken en contacten kon leggen.

De voorwaarden voor een bijdrage
Het maakt niet uit of u een activiteit organiseert voor uw mede-flatbewoners, uw eigen straat of buurt of voor heel Rijswijk. Vergeet in ieder geval niet de buren of straatgenoten die weinig buiten komen of amper bezoek krijgen uit te nodigen. Voldoet je initiatief aan de voorwaarden, dan stelt de gemeente een bijdrage beschikbaar. Zo moet de kerstmaaltijd een open karakter hebben en dus toegankelijk zijn voor alle bewoners van de flat, de straat, de buurt of de stad. Ook moeten er minimaal 10 deelnemers zijn. Waar de bijeenkomst is, maakt niet uit. Dat kan in uw huiskamer zijn, in een gemeenschappelijke ruimte of in een zaal die u ergens mag gebruiken.