Kentekencamera’s worden geïnstalleerd in Rijswijk

Kentekencamera’s gaan ingevoerd worden door de gemeente Rijswijk. In de week van 12 tot en met 16 december zal de nieuwe technologie geïnstalleerd worden. De camera’s komen bij de stadsafsluitingen van het voetgangersgebied van Bogaard Stadscentrum en Oud-Rijswijk komen.

Nieuw systeem
Het camerasysteem scant motorvoertuigen en bromfietsen die geen ontheffing hebben voor voetgangersgebieden. Ze komen in de plaats van de pollers bij de stadsafsluitingen van de voetgangersgebieden. Dat systeem is namelijk oud, versleten en aan vernieuwing toe – in de vorm van camera’s.

Venstertijden blijven hetzelfde
Ondanks het nieuwe systeem blijven de venstertijden hetzelfde: tussen 06:00-11:00 uur en 17:00-19:00 uur kun je gewoon het gebied in- en uitrijden. Als je geen ontheffing hebt, maar wel het gebied een keer moet inrijden buiten de venstertijden voor bijvoorbeeld een verhuizing of om te laden en lossen, moet je een ontheffing aanvragen bij de afdeling Vergunningen van de gemeente.

Acht pollers weg
In totaal worden acht pollers weggehaald: drie rond Bogaard Stadscentrum en vijf in Oud-Rijswijk. Op deze locaties zullen de kentekencamera’s worden opgehangen. De gemeente Rijswijk plaatst hier ook waarschuwingsborden voor.