KDC Aandachtslab opent zwembad voor kinderen met meervoudige beperking

Bij de opening van KDC Aandachtslab drie jaar geleden werd de droom om hier ooit een zwembad te bouwen besproken. Dankzij fondsen, inzet van velen en heel hard werk is het Aandachtslab gelukt. Donderdag werd het therapeutisch zwembad voor de kinderen van KDC AandachtsLab officieel geopend met alleen maar blije gezichten.

Bewegen is nu makkelijker
De kinderen van Aandachtslab zijn kinderen die meervoudig beperkt zijn, allemaal rolstoelgebonden. Daardoor bewegen zij veel minder dan kinderen die dagelijks naar school wandelen. In het nieuwe zwembad kan het voor de kinderen makkelijk geregeld worden om te gaan zwemmen, dat doen ze dan ook minimaal twee keer per week.

Positieve uitwerking
Zwemmen zorgt ervoor dat de kinderen veel meer bewegingsmogelijkheden krijgen en optimaal kunnen ontspannen waardoor ze gelukkiger worden. Zwemmen heeft ook een positieve uitwerking op hun communicatie, motorische vaardigheden en gezondheid.

Over KDC Aandachtslab
Stichting KDC AandachtsLab is een gespecialiseerd en bijzonder kinderdagcentrum (KDC) in Rijswijk waar kinderen tot 18 jaar met een Ernstige Meervoudige Beperking (EMB) gestimuleerd worden in hun ontwikkeling door Elke Mogelijkheid te Benutten.