Jacqueline Jacobs van ‘Haarsalon Change’ wint twee prijzen

“We hebben de prijs gekregen voor de Leukste Kapsalon van Rijswijk en de Golden Award met hoogste waardering”, vertelt Jacqueline Jacobs van Haarsalon Change’ in de Tollensstraat in Oud Rijswijk. De hele Nederlandse kappersbranche was gisteren aanwezig in Studio Aalsmeer voor de ‘Kapsalon van het jaar’ verkiezing. Georganiseerd door de brancheorganisatie ‘FNV Mooi’. In Rijswijk kreeg Jacqueline de Golden Award met een gemiddeld klantencijfer van 9.56 en de meeste stemmen van Rijswijk.

De Rijswijkse Jacqueline is er best trots op. En dan te bedenken dat ze pas anderhalf jaar geleden voor zichzelf is begonnen. “Een uitdaging, best wel spannend”, vertelt ze. “Ik was direct verliefd op het pandje. Oud, met karakter, een knusse uitstraling en mooie grote ramen”. De verbouwing, tot en met de waterleiding, hebben ze zelf gedaan. Ja en dan de vraag waarom Oud Rijswijk. “Rijswijk is nog echt een dorp met leuke en gezellige mensen. Het voelt gewoon erg goed”. Het is duidelijk dat haar werk ook haar passie is.

Op de balie ligt een folder van de stichting Haarwensen. “Veel kinderen zijn door een medische behandeling of een andere oorzaak kaal. Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik krijgen.” Wanneer iemand hieraan wil meewerken, knipt Jacqueline ze gratis. “Laatst was er een meisje van negen jaar, met een meisje in de klas die kaal was,” vult ze aan.