Indrukwekkend optreden Matrozenkoor in Bonifatiuskerk

In een bomvolle Bonifatiuskerk aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk konden veel Rijswijkers zondagmiddag naar het concert van het Haags Matrozenkoor luisteren. Het Koor werd al opgericht in 1928, maar heeft nog niets aan belangstelling ingeboet. Wel gaat het koor met de tijd mee.

Tijdens een korte repetitie in de parochie, hoorde je op de piano “I will survive” maar tijdens het optreden mooie klassieke werken van Allegri, Palestrina, Pitoni, Vivaldi, Brahms en vele anderen. Dirigent Wouter Verhage en pianist Wim Voogd, hebben het koor op een meer dan uitstekende wijze begeleid. Hoewel de naam Haag Matrozenkoor doet vermoeden dat het een Haags  koor is, blijkt de werkelijkheid het tegendeel. Zo maakt Rutger, de zoon van PvdA fractievoorzitter Wil van Nunen, deel uit van dit indrukwekkend gezelschap.

Is dit koor blijven hangen in 1928? Welnee, hoewel de meeste koorleden zingen vanuit de traditionele bladmuziek, waren er al enkele te bespeuren die hun songteksten lazen vanaf de moderne Ipad, die nu ook zijn intrede heeft gedaan. Volgende maand wordt er op zondag 20 november opnieuw een uniek concert gegeven. Daar zal het Gemengd koor Gloria Deo en Schola van de Bonifatiuskerk, onder leiding van Gerard Legierse een onvergetelijk optreden verzorgen.