IkPas: Vanaf nu 40 dagen zonder alcohol

IkPas Rijswijk gaat weer beginnen. Zaterdag ging de campagne van start. Net als voorgaande jaren gaan Rijswijkers samen met wethouder Volksgezondheid en Sport Björn Lugthart de uitdaging aan om tijdelijk geen alcohol te drinken. Doel van de campagne is om mensen bewust te maken van hun alcoholgebruik.

Alcoholvrije cocktails
Samen met de Rijswijkse ambassadeurs deelde wethouder Björn Lugthart alcoholvrije cocktails uit in winkelcentrum In de Bogaard. Hiermee vroegen zij aandacht voor de IkPas campagne. De deelnemers drinken 40 dagen geen alcohol en zetten zich in om de campagne onder de aandacht te brengen. De actie begint op 26 februari en eindigt op 5 april.

Bewust van je alcoholgebruik
Wethouder Lugthart steunt de campagne vanaf het begin. “Afname van overmatig alcoholgebruik is een van de doelen van het Rijswijkse lokale gezondheidsbeleid. Om die reden sluit de gemeente Rijswijk zich aan bij IkPas. De campagne maakt je bewust van je alcoholgebruik. Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks meerdere glazen alcohol drinken. Door 40 dagen niet te drinken wordt je je bewuster van de keuze om wel of niet te drinken en doorbreek je vastgeroeste patronen. Hierdoor is alcohol niet langer vanzelfsprekend. Daarom doen we ook dit jaar weer vanuit Rijswijk mee. Ik wens iedereen die meedoet heel veel succes de komende 40 dagen!”