Huri Sahin geïnstalleerd als burgemeester van Rijswijk

Rijswijk heeft een nieuwe burgemeester. Huri Sahin is maandagavond geïnstalleerd als burgemeester van Rijswijk. Zij volgt Bas Verkerk op, die de functie ruim twee jaar waarnam nadat Michel Bezuijen vertrok naar Zoetermeer om daar burgemeester te worden.

Commissaris van de Koning
Sahin werd tijdens een bijzondere raadsvergadering officieel beëdigd door Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. “Ik besloot ooit politiek actief te worden vanuit een groot rechtsvaardigheidsgevoel. Mijn drijfveer om burgemeester te worden is om inwoners en het lokaal bestuur in Rijswijk gezamenlijk verder te brengen. Ik zie er naar uit om te bouwen aan een verbonden stad waar aandacht is voor elkaar, met kansen voor iedereen”, aldus de nieuwe burgemeester.

Een veilig gevoel
“Voor alle mensen in Rijswijk – ook voor onze kinderen en jongeren – wil ik daarom de betrokken burgemeester zijn in een omgeving waarin we ons veilig voelen. Of dat nu op straat is, of achter de voordeur van ons eigen huis. Dat kan ik allemaal niet in mijn eentje. We leven in onzekere tijden en hebben elkaar – en dan doel ik op ons gemeentebestuur, op onze inwoners, onze ondernemers en vele organisaties – meer dan ooit heel hard nodig. Samen krijgen we veel voor elkaar.”

Verhuizen naar Rijswijk
Sahin was in de voorgaande jaren onder meer directeur Stichting Lokaal Rotterdam en voorzitter van het Kinderrechtencollectief. Zij werd op 11 oktober voorgedragen door de vertrouwenscommissie van de Rijswijkse gemeenteraad. Ze woont nu nog in Zoetermeer, maar zal vanwege haar nieuwe functie een woning in rijswijk (moeten) zoeken.