Killerclowns nu ook in Rijswijk?

Omroep West en de Metro melden dat er nu ook een killerclown is gespot in Rijswijk. Sinds vorige week zijn de griezelige clowns die mensen laten schrikken gezien in het land. Een jonge vlogger spotte onlangs een killerclown in Rijswijk en wist het vast te leggen op camera. Onder de naam ‘BradNewDay’ plaatst de vlogger video’s op YouTube.

Terwijl de vlogger het enge figuur filmt, krijgt hij hem in de gaten en zet hij de achtervolging in met een honkbalknuppel. De bizarre rage is over komen waaien uit de Verenigde Staten. Volgens psychologen geeft het deze mensen plezier of een gevoel van macht of controle over de ander. Het heeft te maken met narcisme en een vleugje sadisme. Het geeft sommige mensen plezier als een ander pijn lijdt of angst wordt aangejaagd. Dat hoort nu eenmaal bij de mens.

De video van ‘Brad New Day’ werd al bijna 12.600 keer bekeken, terwijl zijn andere vlogs gemiddeld 200 keer werden bekeken. Wij sluiten dus niet uit dat deze enge video in scène is gezet om meer views te kunnen verzamelen. Het is ook vreemd dat de beelden van de vlogger zijn van het Weena in Rotterdam.