Hondeneigenaren staan te gluren in onze tuinen

“Toen wij ons huis kochten, stond in het bestemmingsplan dat de strook achter ons huis een ecologische zone is. Nu zijn hekken geplaatst en is de zone een hondenuitlaatstrook geworden en dat geeft veel overlast. We hebben last van blaffende honden, de stank van hondenpoep en hondeneigenaren die bij ons binnen gluren,” aldus Nalini Bholanath over hondenuitlaatstrook in de wijk Endezant.

Hier geen vier ton voor betaald
In 2015 werd al gesproken over een hondenuitlaatstrook, maar de meerderheid van de wijk was toen tegen. In oktober 2017 zijn er in de wijk Endezant toch hekken geplaatst. “Onze ecologische zone is hierdoor een speciaal omheind hondenpoepgebied geworden,” vertelt Nalini. “Wij hebben geen vier ton voor ons huis betaald om opgescheept te zitten met de stank van hondenpoep en ernstige aantasting van onze privacy en woongenot. Ik kan niet meer rustig in m’n eigen tuin zitten”.

Stank van hondenpoep
Mohammad Rajabi, eveneens een bewoner, is het met Nalini eens: “In het bestemmingsplan is de mogelijkheid voor het aanleggen van een hondenuitlaatstrook niet terug te vinden. De bewoners rondom de uitlaatstrook zijn niet goed door de gemeente betrokken bij dit initiatief. De bijeenkomst die indertijd is georganiseerd, was niet bij alle bewoners bekend, zeker niet bij de bewoners die precies achter de uitlaatstrook wonen”. Hij signaleert dat in de hele ecologische zone nu honden loslopen. “Mensen uit andere delen van Rijswijk komen in het gebied hun honden uitlaten. Bewoners ter hoogte van uitlaatstrook ervaren veel overlast. De hele dag kijken de hondenuitlaters bij ons naar binnen. Daarnaast is er veel geur en geluidslast”. Ze vragen de gemeente de situatie te veranderen.