Het NK Tegelwippen gaat weer beginnen voor een groener Rijswijk

Vanaf 21 maart tot en met 31 oktober 2024 vindt het NK Tegelwippen weer plaats, een initiatief dat Nederlanders aanmoedigt om tegels te vervangen door groen in hun eigen tuinen. Ook in Rijswijk kunnen bewoners meedoen aan deze groene actie door tegels te verwijderen en planten terug te plaatsen. Vorig jaar eindigde de Gemeente Rijswijk op de 26e plaats met bijna 5700 gewipte tegels.

Mooier Nederland
Het vervangen van tegels door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen draagt bij aan een mooier Nederland. Bovendien wordt het leefgebied voor insecten en dieren verbeterd en wordt het land koeler op warme dagen. De verwachting is dat dit jaar het totale aantal gewipte tegels in Nederland de grens van 10 miljoen zal overschrijden.

Tegeldumpdagen
Om deel te nemen aan deze groene beweging worden er tegeldumpdagen georganiseerd. Op zaterdag 20 april kunnen bewoners hun tegels inleveren bij GroenRijk ’t Haantje, gelegen aan de Laan van Het Haantje 22, 2288 GT Rijswijk. Binnenkort worden meer data en locaties voor tegeldumpdagen bekendgemaakt.