Het Huis van de Stad wordt écht van de Rijswijker

Het Huis van de Stad is niet meer weg te denken uit Rijswijk, en het wordt binnenkort nog meer een bruisend middelpunt van activiteit dankzij een nieuw voorstel dat onlangs werd goedgekeurd tijdens de raadsvergadering van 24 april. Het voorstel werd ingediend door Wij. Rijswijk en D66 en heeft het doel om het voor Rijswijkers makkelijker te maken om initiatieven voor het nieuwe stadhuis te realiseren en te laten slagen.

Meerdere functies
Sinds de intrek van de gemeente, de bibliotheek, Trias en Welzijn Rijswijk in het stadhuis zo’n half jaar geleden, hebben talloze inwoners en organisaties uit Rijswijk hun wensen en ideeën geuit over het gebruik van de ruimtes. Zo wilden schilder- en fotografieclubs exposeren in de centrale hal of gangen, wilden bewonersorganisaties vergaderzalen gebruiken en waren er maatschappelijke organisaties die faciliteiten nodig hadden voor het opstarten van hun initiatieven.

Bruisend middelpunt
Danny van Dam van Wij. Rijswijk deelde zijn enthousiasme over deze ontwikkeling:  “Geweldig dat inwoners een half jaar na de opening al zo veel mooie initiatieven willen realiseren rondom dit gebouw. Het past bij het oorspronkelijke idee van het Huis van de Stad om een bruisend middelpunt van de stad te zijn.”

Eén aanspreekpunt
Dit voorstel omvat de benoeming van één aanspreekpunt voor het Huis van de Stad en de ontwikkeling van een beheersplan met duidelijke afspraken over verschillende mogelijkheden, zoals zaalverhuur en expositiemogelijkheden. “Zo kunnen we dit gebouw ook écht van de stad maken”, aldus Van Dam.