Henny van der Horst verlaat de raad

De nestor van de raad neemt afscheid van de politiek. Henny van der Horst stopt na ruim twintig jaar met haar carrière als raadslid van Rijswijk. In 2014 richtte ze haar eigen partij ‘Fractie van der Horst’ op om zich te richten op Rijswijkse ouderen met vragen en behoeften waar ze tot op dat moment niet of nauwelijks antwoord op kregen. Haar doel was om de wijken in te gaan en naar mensen te luisteren. Bij de laatste verkiezingen was van der Horst goed voor 2.200 stemmen. Naast raadslid is Henny ook trouwambtenaar en voltrok meer dan honderd huwelijken.

Gemeentebelangen Rijswijk
Van der Horst was, voordat ze haar eigen partij startte, de leider van de grootste partij in de gemeenteraad, Gemeentebelangen Rijswijk. Hier was zij oprichter van in 2002. Van der Horst was ook degene die de onderhandelingen voerde voor de huidige samenstelling van het college van B & W.

Afscheid
In februari neemt ze afscheid van de raad. In een brief aan de gemeenteraad dankt zij al haar collega’s voor een prachtige samenwerking. Van der Horst wil zich wel blijven inzetten voor Rijswijk, maar dan als vrijwilliger.

Op Facebook reageren mensen dankbaar en prijzen Henny voor haar oprechtheid en doorzettingsvermogen om het beste voor de Rijswijkers te realiseren. Ook wordt geschreven dat ze altijd zeer uitgesproken is en altijd haar beloftes nakomt. Het moge duidelijk zijn dat Rijswijk dit gewaardeerde raadslid gaat missen.