Groenvoorziening DSW naar Rijswijkse gemeentewerf

De medewerkers van de Groenvoorziening van Sociaal Werkbedrijf DSW zijn vandaag verhuisd van de Sionsgaerde in RijswijkBuiten naar de Rijswijkse gemeentewerf bij de haven. “Ik ben ontzettend blij dat we een goede plek hebben gevonden”, zegt wethouder en tevens DSW-bestuurder Nicole Dierdorp. “Onze ambitie was ook om een locatie te vinden zo dicht mogelijk bij huis. Dat is gelukt. Ze stond vanochtend klaar op de werf om de nieuwe bewoners welkom te heten.

Onder het toeziend oog van alle zeventig medewerkers werd vervolgens de huurovereenkomst officieel ondertekend. Voor de meeste medewerkers is de gemeentewerf aan de Steenplaetsstraat bekend terrein. De werf was al de uitvalsbasis tot 2014. Daarna vertrok de Groenvoorziening naar Sionsgaerde. Omdat deze wijk steeds verder ontwikkelt en de locatie Sionsgaerde plaats moet maken voor woningen, is de afgelopen tijd gezocht naar een ander geschikt onderkomen. “Dat DSW de komende jaren weer ruimte huurt op de gemeentewerf heeft als voordeel, dat alle benodigde voorzieningen nog aanwezig zijn. Ze kunnen dus zo aan de slag!”

DSW is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam/Voorburg en Rijswijk. De medewerkers van de Groenvoorziening onderhouden het openbare groen in Rijswijk en zorgen bijvoorbeeld ook voor het verwijderen van zwerfafval. Kijk voor meer informatie en alle diensten op www.dswrijswijk.nl

Foto’s: Erwin Dijkgraaf