GroenLinks presenteert kandidatenlijst

De kandidatenlijst van GroenLinks Rijswijk is bekend. Vorige week maakten we al bekend dat Marloes Borsboom de lijsttrekker wordt van de partij. Vandaag maakt de partij bekend dat Marieke Alberts als tweede kandidaat op de lijst geplaatst is. Naast deze twee sterke politica zijn er nog 19 andere kandidaten gepresenteerd die met vertrouwen de verkiezingen van maart 2018 tegemoet gaan.

Lijsttrekker Marloes Borsboom: “We willen de huidige initiatieven doorontwikkelen en onze speerpunten uitwerken voor en samen met Rijswijk. We gaan voor een sociaal, groen en open Rijswijk”

Coalitiepartner
GroenLinks is momenteel coalitiepartner in de raad en wil dit ook graag na de verkiezingen blijven. De partij neemt in ieder geval de ervaring van de afgelopen vier jaar mee naar de nieuwe termijn. Marieke Alberts boekte een succes waar ze erg trots op is. Zij zetten zich namelijk in om tot de ondertekening van het convenant ‘bijvriendelijk handelen’ te komen. “Dat dit op 28 november zal plaatsvinden is alleen mogelijk doordat Rijswijk, mede dankzij een petitie van GroenLinks, nu geen gif meer gebruikt bij het bestrijden van onkruid”, vertelt Alberts. “Ondertekening van het convenant verplicht de gemeente om te kiezen voor ecologisch groenbeheer. Dat is een van de punten waar ik me de komende periode voor wil blijven inzetten.”

Hanneke van der Kooij is nummer drie
Op de derde plaats van de lijst staat kunsthistorica Hanneke van der Kooij. Zij is nu ook fractieassistent bij GroenLinks. Naast haar werkzaamheden voor GroenLinks staat ze voor de klas op een montessorischool. Met haar ervaring en interesses kan zij veel betekenen voor Rijswijk.

Afdelingsvoorzitter Bauke Hoogland is heel tevreden met de lijst: “Het is een divers team van nieuwe en ervaren leden, mannen en vrouwen. Deze diversiteit is op natuurlijke wijze tot stand gekomen, zonder dat we op kwaliteit hoeven in te boeten. Met deze lijst heb ik vertrouwen in succesvolle verkiezingen voor GroenLinks in Rijswijk, zodat we meer en meer het verschil kunnen maken met sociale en duurzame (burger)initiatieven!”