Gijs en Azien Fieret zijn verknocht aan Rijswijk

Zestig jaar zijn Gijs en Azien Fieret vandaag getrouwd. Daarvan wonen ze al 44 jaar in het Rijswijkse Steenvoorde. Burgemeester Michel Bezuijen bracht het diamanten bruidspaar een felicitatiebezoek en nam ook een boekje mee over de Rijswijkse geschiedenis.

Ze begonnen op twee kamertjes
Gijs en Azien leerden elkaar kennen in de Schevingse Keizerstraat. Erg jong waren zij nog, 15 en 18 jaar. In 1958 trouwden ze en gingen door de grote woningnood op twee kamertjes wonen bij een oude dame. Daar werden de twee oudsten geboren, eerst een dochter en ruim een jaar later onze zoon. “In 1962 kregen wij ons eigen huis in Den Haag waar onze tweede zoon en tweede dochter werden  geboren, ons gezin was compleet en het huis te klein….,”vertelt Azien.

Overplaatsing voor de PTT naar Rijswijk
Als medewerker van de PTT vroeg Gijs overplaatsing aan naar Rijswijk. “Zo kwamen we in aanmerking voor een groter huis in Rijswijk. In dat huis wonen wij nog steeds met veel plezier en hopen nog lang daar te kunnen blijven wonen”, legt Gijs uit. Ze vieren vandaag hun 60-jarig huwelijksjubileum in de eerste plaats met de kinderen,  schoonkinderen en de twee kleinzonen waar zij heel trots op zijn. “Wij zijn heel gelukkige en bevoorrechte mensen dat wij dit met elkaar mogen beleven”.

Werken in de telefooncentrale
Gijs werkte in Rijswijk op de telefooncentrale bij de Laan te Blotinghe. Nieuw Rijswijk werd in die jaren gebouwd, dus er was werk zat. In zijn vrije tijd haalde hij auto’s motorisch uit elkaar en maakte die weer rijklaar maken. “Dat was zijn grote passie”, herinneren de kinderen zich. “Menige auto van ons heeft hij op deze manier onderhouden. Hij heeft dit lang kunnen doen. Ook heeft hij véél kerkenwerk gedaan totdat dat een beetje te veel werd”.

Avontuurlijke kampeervakanties in Nederland
In de vakanties kampeerden zij in Nederland en in de landen rondom. Trektochten en overnachtingen in berghutten met broer, schoonzus en hun kinderen, met mooi en ook wel eens bar en boos weer. Al met al was het altijd één groot avontuur. Dit jaar, in het voorjaar van 2018 hebben zij samen, op stap met de caravan, nog een heerlijke vakantie beleefd in eigen land.