Gewonde en veel schade na ongeval op Verrijn Stuartlaan

Bij een verkeersongeval op maandagmiddag 6 maart is een automobiliste gewond geraakt. Ook raakten de betrokken voertuigen fors beschadigd.

Botsing
De aanrijding vond plaats rond half drie. De bestuurder van een bedrijfsbusje wilde de Verrijn Stuartlaan oversteken naar de Cort van der Lindenstraat. Tegen agenten verklaarde hij dat het zicht daarbij belemmerd werd door enkele hoge voertuigen die bij de kruising (dubbel)geparkeerd stonden. Toen de man dacht dat de weg vrij was, reed hij verder. Toch kwam er een kleinere personenauto met een botsing tot gevolg.

De schade die volgde was fors. De automobiliste van de personenauto had een flinke klap te verduren gekregen. Om haar veilig uit het voertuig te krijgen, werd ook de brandweer gealarmeerd. Uiteindelijk hoefde er niet geknipt te worden in de auto. Door de auto iets vooruit te duwen en met ondersteuning van het ambulancepersoneel kon de vrouw uit het voertuig komen. Zij is voor verdere controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Dubbelparkeerders
Enkele omstanders lijken het verhaal van de busbestuurder te bevestigen en beklaagden zich bij de agenten over de overlast van foutparkeerders bij de kruising. Ook zij zeggen met regelmaat last te ondervinden en bijna-ongelukken te hebben door dit probleem.