Generaal Spoorlaan blijft een racebaan met geluidsoverlast

Bewoners van de appartementen aan de Thomas Jeffersonlaan en President Kennedylaan zijn het meer dan zat. Er wordt nog altijd veel te hard gereden op de Generaal Spoorlaan en de Schaapweg.

Petitie aangeboden
Wethouder Mobiliteit Bjorn Lugthart ontving vrijdag uit handen van de bewoners van de Presidentenbuurt een petitie. De bewoners vragen hiermee aandacht voor het lawaai en het racen op de Generaal Spoorlaan en de Schaapweg.

Hard en luidruchtig
Initiatiefnemer Peter Dejalle: ”Met het lengen van de dagen en het mooie weer zijn ook de jaarlijks terugkerende motorrijders weer actief geworden en wordt er weer (te) hard en buitengewoon luidruchtig gereden. Wij vragen de gemeente en de politie om hier wat aan te doen.”

Hard optreden tegen asociaal rijgedrag
Wethouder Lugthart beloofde de bewoners hiermee aan de slag te gaan: “Samen met de politie gaan we dit aanpakken. We zetten in op handhaving van de toegestane snelheid om asociaal rijgedrag tegen te gaan. Dat is ook een van de acties van het Actieplan verkeersveiligheid, waarmee we Rijswijk verkeersveiliger willen maken.”