Gemeente trekt 2 miljoen euro uit voor Bogaardplein

Winkelcentrum In de Bogaard moet een levendige plek worden waar het leuk is om te zijn. Om te winkelen, je te vermaken, elkaar te ontmoeten. De toegang tot het winkelcentrum, het Bogaardplein is nu één groot grijs veld betontegels. Dat moet anders en daar heeft de gemeente 2 miljoen euro voor over. Woensdagavond tijdens de informatiebijeenkomst gaven de aanwezigen in een workshop hun eerste suggesties.

Afgelopen weken werd bekend dat deze avond werd georganiseerd door de gemeente om bij burgers ideeën op te halen. Het aantal inschrijvingen liep zo snel op, dat het programma op sommige punten moest worden aangepast om de hele groep, 130 Rijswijkers, de kans te geven hun vragen te stellen.

De eerste etage van het stadhuis borrelde van creativiteit. In één zaal werden moodboards gemaakt met suggesties voor het Bogaardplein, in een andere zaal werd nagedacht over de promotie van het winkelcentrum. En in weer een andere zaal was een informatiemarkt opgebouwd, waar ook de transformatie van het oude belastingkantoor tot woongebouw en de bouw van de woontorens op de plek van het HBG gebouw werden toegelicht.

Ook was er een panel van direct betrokkenen waaraan vragen konden worden gesteld. Leon Geerts, de ontwikkelaar van De Generaal, Christine To van de Watertuin, Trix Aleander van de Bewonersorganisatie Steenvoorde Zuid, Judith Spanck de vice voorzitter van de winkeliersvereniging In de Bogaard en natuurlijk de wethouders René van Hemert van economische zaken en Ronald van der Meij van stadsontwikkeling.

Het winnende idee voor het Bogaardplein van de avond was een Waterplein. Met fonteinen en speelmogelijkheden voor de kids met water. En hiervoor wordt het regenwater gebruikt van de daken van de winkels. Dat hoeft dan niet naar de waterzuivering. Dat maakt het plan nog duurzaam ook. Een eerste idee is er al.

De terugkomdag komt begin volgend jaar – op uitnodiging van Leon Aerts, in de Generaal