Gemeente Rijswijk wil zelf huurwoningen bouwen 

In Rijswijk is een krapte op de woningmarkt voor middeninkomens. Er zijn nauwelijks van deze woningen beschikbaar tussen de 737 en 1000 euro terwijl de vraag van huurders met middeninkomens groot is. Zij verdienen te veel voor een sociale huurwoning en koopwoningen zijn te duur. ‘Dat moet nu snel veranderen, daarom onderzoeken we of we zelf woningen in het middensegment kunnen bouwen’, zegt wethouder Johanna Besteman.

Aanpak tekort aan huurwoningen
De Gemeente Rijswijk gaat onderzoek doen naar het zelf ontwikkelen en exploiteren van huurwoningen in het middensegment. “We willen graag dat deze grote groep woningzoekers, zoals onderwijzers, politieagenten en zorgmedewerkers, in Rijswijk blijven werken en we moeten hen dan ook een goede, betaalbare woning kunnen bieden’, zo stelt wethouder Besteman.

Out-of-the-box oplossing
De gemeente pakt zelf de handschoen op. Wethouder Financiën en Rijswijk Buiten Jeffrey Keus: ‘We starten met een pilot in de Rijswijk Buiten met ongeveer 90 vrije sector woningen, eengezinswoningen en appartementen in het middensegment. Het is geen alledaagse oplossing om als gemeente zelf woningen te ontwikkelen, aldus wethouder Keus. Bij de uitwerking van de pilot zijn projectontwikkelaar Dura Vermeer en de woningcorporatie Rijswijk Wonen betrokken.