Gemeente niet tevreden over Noot en vindt nieuwe leerlingenvervoerder

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 9 april heeft wethouder Van Damme een belangrijke mededeling gedaan met betrekking tot het vervoer van leerlingen in de regio. De gemeenten hebben Noot, de huidige vervoerder, in gebreke gesteld vanwege ontoereikende maatregelen om de dienstverlening per 1 april op orde te krijgen. Het vertrouwen in het aangeleverde plan van Noot was onvoldoende.

Nieuwe vervoerder
Als reactie hierop zijn de gemeenten op zoek gegaan naar een alternatieve vervoerder. Gelukkig is er een geschikte partij gevonden. Per 2 april zijn 72 leerlingen uit de regio, die het meest getroffen waren door de problemen met de dienstverlening van Noot, overgeplaatst naar deze nieuwe vervoerder. “Uiteraard zijn ouders en leerlingen zorgvuldig op de hoogte gebracht van deze verandering. De overgang naar de nieuwe vervoerder is naar onze kennis soepel verlopen”, aldus de wethouder.

Kosten blijven voor Noot
Om deze oplossing te bekostigen, zullen de extra kosten die voortvloeien uit de overgang naar de nieuwe vervoerder op Noot worden verhaald. Deze oplossing is geldig tot aan de zomervakantie.