Gemeente legt geld bij voor schoolreis of werkweek

Ouders met een laag inkomen kunnen nu bij de gemeente Rijswijk een tegemoetkoming in de kosten voor een schoolreis of werkweek aanvragen. De hoogte hiervan is per schooljaar de daadwerkelijke kosten tot maximaal € 50 voor de schoolreis op de basisschool en € 200 voor de werkweek in het voortgezet onderwijs.

De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen, ongeacht de hoogte van het inkomen van de ouders, mee kunnen op schoolreis of werkweek. De bedragen van de tegemoetkoming voor de schoolreis of werkweek dekken voor een groot deel de kosten. Is de schoolreis of werkweek duurder, dan gaat de gemeente ervan uit dat ouders voor het resterende bedrag kunnen sparen of terug kunnen vallen op de school.

Onder de schoolreis op de basisschool valt ook het kamp in groep 8. Onder de werkweek vallen ook andere meerdaagse activiteiten in het voortgezet onderwijs (bijvoorbeeld een brugklaskamp) of een eventuele eendaagse schoolreis of excursie waarvoor kosten worden gevraagd. Aanvragen De tegemoetkoming schoolreis of werkweek is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar. Ouders met een inkomen tot 130% van de geldende inkomensnorm kunnen de tegemoetkoming aanvragen met het aanvraagformulier op www.rijswijk.nl. Het formulier is ook verkrijgbaar in het stadhuis aan het Bogaardplein 15 of op te vragen via telefoonnummer 14 070.