Gemeente geeft mantelzorgers € 80 voor hun inzet

De gemeente Rijswijk is blij met de vele mantelzorgers in Rijswijk. Daarom krijgen ze dit jaar € 80. Met dit extraatje wil de gemeente mantelzorgers waarderen voor hun inzet. Een mantelzorger zorgt voor een chronisch zieke of gehandicapte partner, ouder, kind of ander familielid of iemand anders uit de omgeving. Mantelzorgers kunnen deze waardering aanvragen als je in 2018 mantelzorger bent (geweest) voor een persoon die in de Rijswijk woont en is ingeschreven. Ook moet je zijn geregistreerd bij Welzijn Rijswijk als mantelzorger. Ben je nog niet geregistreerd? Dan neemt Welzijn Rijswijk na ontvangst van je aanvraag mantelzorgwaardering telefonisch contact met je op voor een intakegesprek.

Aanvragen van de vergoeding
Wil je in aanmerking komen voor de mantelzorgwaardering? Vraag hem dan vóór 15 oktober aan via de website van Welzijn Rijswijk: www.welzijn rijswijk.nl/mantelzorgwaarderingaanvragen Je krijgt de mantelzorgwaardering rond de dag van de mantelzorg, 10 november 2018, uitbetaald. nMensen zonder internet kunnen gebruik maken van de antwoordkaart uit de folder Mantelzorgwaardering 2018. Deze folder kunt u afhalen bij de wijkcentra van Welzijn Rijswijk en op het stadhuis.

Heeft u nog vragen over mantelzorg of de mantelzorgwaardering? Neem dan contact op met één van de mantelzorgconsulenten van Welzijn Rijswijk via (070) 757 92 00 of mail naar  mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl