[FOTO] Onthulling kunstwerk bij Don Bosco

Een feestelijke happening met heel veel kinderen en muziek. Dat was donderdagmiddag de onthulling van het nieuwe kunstwerk op de muur van Don Bosco Rijswijk jeugdcentrum aan het Julialaantje. De makers, graffiti kunstenaars Beyond en Sander, lieten zich voor het ontwerp inspireren door de kinderen.

Einde van project
“De onthulling betekent ook het einde van ons project met het AZC. Sinds 2017 kwamen wekelijks zo’n 30 AZC-kinderen op donderdag naar Don Bosco”, vertelt Marlies Cuppen van Don Bosco. Leuk detail is dat Beyond 23 jaar geleden tekende voor het vorige graffiti kunstwerk op deze plek.

Kinderen van AZC
Onder het motto ‘Ontmoeten & Beleven met vluchtelingen’ speelde een groep van zo’n 30 AZC-kinderen met lokale jeugd. Wekelijks reed een bus heen en weer tussen het asielzoekerscentrum in Rijswijk en Don Bosco. Marlies: “Ze konden kiezen uit verschillende actieve en creatieve activiteiten. Dat varieerde van taallessen en speurtochten. Ook ouders hielpen mee met vrijwilligersklusjes in de tuin, de keuken en met de kinderopvang en het repareren van fietsen”.

Don Bosco Don Bosco Don Bosco Don Bosco Don Bosco Don Bosco
<
>