Financieel Servicepunt Rijswijk gestart met inloopspreekuren

Sinds 3 november is het Financieel Servicepunt Rijswijk gestart met vrije inloopspreekuren in Wijkcentrum Stervoorde. Iedere dinsdag en donderdag van 9:00 tot 16:00 uur kunnen alle Rijswijkers, die (tijdelijk) moeite hebben om rond te komen, bij het speciale Serviceteam Geldzaken terecht voor ondersteuning. In een persoonlijk gesprek bekijkt het Serviceteam Geldzaken de financiële situatie en geven ze gratis hulp en advies. Daarnaast helpen ze met het zetten van de eerste stap en eventueel de verdere weg naar Schuldhulpverlening.

Gratis hulp en advies
Vele Rijswijkers hebben (tijdelijk) moeite om rond te komen, bijvoorbeeld doordat er iets verandert is in hun situatie of door de stijgende (energie)prijzen. De adviseurs van het Serviceteam Geldzaken zitten iedere dinsdag en donderdag klaar om deze Rijswijkers te helpen om meer grip op hun geldzaken te krijgen, zo kunnen deze adviseurs helpen bij:

⦁ Begeleiding bij het zelf regelen van een betalingsachterstand
⦁ Het vinden van iemand die helpt bij het ordenen van de administratie
⦁ Het uitzoeken en hulp bieden voor welke regelingen en voorzieningen men in aanmerking kan komen
⦁ Het inzichtelijk maken van de inkomsten en uitgaven
⦁ In contact brengen met ondersteuners die met andere vragen kunnen helpen
⦁ Het geven van algemene besparingstips en budgetadvies

Het Serviceteam Geldzaken van FSP Rijswijk zit iedere dinsdag en donderdag van 9:00 tot 16:00 uur klaar in Wijkcentrum Stervoorde, Dr. H.J. van Mooklaan 1. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken via de website.