Film in het teken van Internationale Vrouwendag

Woensdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Daarom draait het Rijswijkse Filmhuis op dinsdag 7 maart, de wekelijkse filmmiddag, de documentaire ‘He named me Malala’. De jonge Malala uit Pakistan is een vrouw die absolute waardering verdient. Zij overleefde een aanslag van de Taliban en nu strijdt zij voor het recht van onderwijs voor meisjes. Ze kreeg er in 2014 de Nobelprijs voor.

Na de film is er voor bezoekers een feestelijk programma. Van 16.00 – 17.00 uur zijn er korte interviews met vrouwen uit Rijswijk van verschillende generaties en achtergronden. Wat betekent emancipatie voor hen? En wat voor boodschap hebben zij voor vrouwen anno 2017? De bibliotheek stelt boeken uit de collectie ten toon rond het onderwerp vrouwenemancipatie. En vrouwen uit verschillende culturen zorgen voor smakelijke hapjes. De interviews worden gehouden door Tineke Snaterse, vrijwilliger bij Welzijn Rijswijk en al jarenlang actief betrokken bij vrouwenemancipatie in Rijswijk.

Wilt u dit programma niet missen? Koop dan een kaartje voor de documentaire ‘He named me Malala’. Dit kan via www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie van de bibliotheek.