[VIDEO] Fietsseizoen feestelijk geopend bij Onderwatershof met nieuwe rolstoelfiets

Woensdag 17 juni werd het nieuwe fietsseizoen feestelijk geopend bij Onderwatershof. Wethouder Johanna Besteman opende het fietsseizoen samen met de voorzitter van de raad van bestuur van Cardia Onderwatershof.

De groep groeit
In 2018 is een klein groepje vrijwilligers begonnen met duofietsproject als particulier initiatief bij Onderwatershof. Tegenwoordig telt de club 25 vrijwilligers. Iedereen genoot er vanaf het absolute begin enorm van waarna in 2019 de uitbreiding kwam in de vorm van een dubbele duofiets, de funtrain van van Raam. Steeds meer ouderen, ook uit de wijk genoten met volle teugen. Bij terugkomst hebben de passagiers altijd een glimlach op hun gezicht.

Nog meer uitbreiding
Om steeds meer mensen te bereiken heeft er dit jaar wederom een uitbreiding plaatsgevonden in de vorm van een rolstoelfiets, om ook diegenen in een rolstoel mee te kunnen nemen, en een prachtige moderne riksja, financieel ondersteund door Fonds1818, de Vrienden van Onderwatershof, de Businessclub Rijshaeghe, de Rotaryclub Rijswijk en de hoofdsponsor van de riksja, de ANWB.

Het verkeersbeeld gaat er in Rijswijk heel anders uitzien
Door de coronacrisis kon het fietsseizoen niet eerder gestart worden. Volgens een recent onderzoek is zo’n 48% van de Rijswijkse bevolking sociaal eenzaam wat natuurlijk zorgwekkend en een groot probleem is. Daar, wil de organisatie een wekelijks terugkerende activiteit bieden waar iedere keer naar kan worden uitgekeken. Ook met Welzijn Rijswijk ontstaat nu een samenwerking.

Gratis genieten
Iedereen kan gratis profiteren van dit project dus als je iemand kent in de familie of omgeving die heel graag met de vrijwilligers mee wil fietsen, geef je dan op bij Onderwatershof.