Familiebedrijf Heijmans viert 50-jarig bestaan

Dat zie je niet veel meer. Een bedrijf dat een halve eeuw onafgebroken ‘in business’ is. Reden voor het Rijswijkse College van B & W om een groot boeket bloemen te sturen naar administratie- en verzekeringskantoor Heijmans op de Haagweg. Op 1 juli 1968 begonnen Joop en zijn vrouw Riet ‘voor zichzelf’.

Jaren van hard werken
Joop zette zijn eerste schreden in het financiële vak bij Nationale Nederlanden, later stapte hij over naar een accountantskantoor. Daar leerde hij ook zijn vrouw kennen. In 1965 trouwden ze, en drie jaar later was ‘Administratie- en verzekeringskantoor Heijmans’ een feit. Jaren van heel hard werken volgden. Ook toen zoon Joop jr. was geboren werkten ze lange dagen, waarbij Joop sr.’s avonds bij de klanten thuis langs ging.

Inzetten op dienstverlening
Inmiddels groeide het bedrijf en kwam ook Joop jr. in de zaak. Dat waren ook de jaren dat veel kleinere administratiekantoren werden overgenomen door grote branchegenoten. Door consequent in te zetten op dienstverlening konden zij veel bedrijven in het midden- en kleinbedrijf tot hun klanten rekenen. Bij sommigen vaak al de derde generatie.

Vakantie vieren
Nu is Joop sr. 78 jaar maar van ophouden is wat hem betreft geen sprake. De enige toezegging die hij heeft gedaan is dat hij en zijn vrouw de vrijdag vrij hebben. Maar hij vindt het werk nog veel te leuk, dus van afbouwen is voorlopig geen sprake !

Op de foto v.l.n.r. collega en vriend Ed Braams, Joop sr., Riet, Joop jr, Daniëlla en Yony