Extra toezicht Don Boscolaantje Rijswijk na reeks branden

In de afgelopen week is er een reeds branden geweest op de parkeerplaats aan het Don Boscolaantje. Rijswijk.tv heeft hier uitgebreid verslag over gedaan. De gemeente Rijswijk heeft nu aangekondigd extra maatregelen te nemen om meer branden in te toekomst te voorkomen.

Betrokken bij de slachtoffers
In een verklaring bevestigt de gemeente begaan te zijn bij de emoties die de branden bij mensen kunnen opwekken. Ze spreken ook hun afkeer af van de strafbare feiten die gepleegd zijn. De politie doet onderzoek naar de branden. Daarnaast zijn de locaties onderzocht en volgen er naar aanleiding van deze schouw maatregelen.

Maatregelen genomen
De veiligheidspartners zijn opgeroepen om direct maatregelen te nemen om te voorkomen dat er meer autobranden plaatsvinden en om de dader(s) op te sporen. De toezichthouders zijn gevraagd deze locaties extra in de gaten te houden tijdens hun surveillancerondes. Er is nu dan ook extra toezicht op deze locaties. Hetzelfde is gevraagd aan het buurtpreventieteam Oud-Rijswijk. Zij nemen de locatie extra mee tijdens hun rondes. Buurtbewoners worden aangespoord verdachte situaties meteen te melden. Dit lijkt resultaat te hebben, want de afgelopen nacht is er geen brand geweest aan het Don Boscolaantje.