Eigen gymzaal hoort bij brede school Rembrandtkwartier

Na de zomer opent de Brede school Rembrandtkwartier haar deuren. De nieuwe school voor 900 leerlingen van de Godfried Bomansschool, Daltonschool ’t Prisma en de J.H. Snijdersschool. “Maar zonder eigen gymgelegenheid, daarvoor moeten de kinderen elke keer 20 minuten heen en terug lopen naar de grote nieuwe sporthal die naast het politiebureau komt ”, zegt PvdA raadslid Andy Kooy. “Ook de Ontdekkers moeten voor de naschoolse activiteiten hiernaar uitwijken en weer moeten de kinderen dan heen en weer. Met alle veiligheidsrisico’s en een belasting voor de leerkrachten en de ouders. Beter is het bij de school een gymruimte te bouwen.”

Gymmen bij de school
De nieuwe brede school wordt een nieuw, veilig en flexibel gebouw. Met alle gemakken, van vloerverwarming tot zonnepanelen op het dak. Maar dus zonder plek om te gymmen.  Andy Kooy “Op het terrein staat nog de oude Snijdersschool die wordt gesloopt. Dan is er plaats om voor die 900 kinderen een gym- en sportvoorziening te maken. Tot die tijd kunnen de kinderen gebruik maken van de Van Zweedenzaal. Uiteindelijk wordt de verouderde Van Zweedenzaal  gesloopt om plaats te maken voor woningbouw”.

Probleem met genoeg vrijwilligers
Iedereen blij zou je denken, maar Andy Kooy kreeg dinsdagavond niet de steun van zijn mede raadsleden. “De scholen voorzien nu al grote problemen met het op en neer lopen. Daarvoor is begeleiding nodig omdat ze ook de drukke Burgemeester Elsenlaan over moeten steken. Dat gaat ten koste van de lestijd van de leerkrachten. Ook wordt het moeilijk een grote groep vrijwillige ouders te vinden”, vult Andy aan. “Bij een Brede School, die de hele dag is geopend,  hoort een eigen gym- en sportvoorziening.”