Eerste Taalcafé van start in Rijswijk

De wethouders Björn Lugthart en Nicole Dierdorp openden dinsdagmiddag het eerste Taalcafé in Wijkcentrum Stervoorde. De Nederlandse taal is een moeilijke taal. Sommige mensen ervaren problemen bij het spreken en luisteren. Met het Taalcafé in Rijswijk willen Vluchtelingenwelzijn (Welzijn Rijswijk) en het Taalhuis van de Bibliotheek aan de Vliet deze mensen helpen. Ook iedereen die het leuk vindt om met mensen uit andere culturen kennis te maken en hen te helpen bij hun spreekvaardigheid is welkom.

Het Taalcafé is afwisselend in Wijkcentrum Stervoorde en de bibliotheek in Rijswijk. Bij elke bijeenkomst wordt er onder leiding van een Nederlandstalige vrijwilliger in groepen gesproken over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld over gezondheidszorg, onderwijs of de Nederlandse cultuur. Ook worden er taalspelletjes en uitspraakoefeningen gedaan.

Het Taalcafé is geen cursus, maar een ontmoetingsplek waar Nederlands- en anderstaligen op een prettige, informele manier elkaar kunnen leren kennen en gratis kunnen oefenen met het spreken van en luisteren naar de Nederlandse taal.