Ed Braam: ‘Geen anti-Israël conferentie in Rijswijk’

Beter voor Rijswijk wil niet dat Rijswijk weer een podium biedt aan ongewenste bijeenkomsten van radicale organisaties. “Wij zijn geschrokken, dat het ‘Comité ter verdediging van Palestijnse gevangenen’ van 8 tot 10 december een conferentie houdt in het Rijswijkse Event Plaza”, zegt BvR fractievoorzitter Ed Braam. De conferentie draait mede om Marwan Barghouti die is veroordeeld voor een schietpartij en bomaanslag tegen Israëlische doelen. Daarbij werden vijf Israëli’s gedood. Braam: “Het lijkt wel of Rijswijk patent heeft gekregen op het toelaten van dit soort evenementen waarbij het deze keer gericht is tegen de staat Israël”.

In 2015 werd, onder druk van Beter voor Rijswijk een bijeenkomst afgeblazen, waar haat-imams waren uitgenodigd. Wel ging een politieke manifestaties door die georganiseerd was door de overheid van Eritrea. Beter voor Rijswijk heeft nu gevraagd of de gemeenteraad niet moest worden geïnformeerd over de conferentie en of de vergunning niet moet worden ingetrokken.

Braam: “Als deze bijeenkomst doorgaat, realiseert het College niet dan dat zij vele Nederlanders van Joodse afkomst hier diep mee krengt en dit een belediging is voor de staat Israel?” Hij stelt dat deze bijeenkomst door de grote inzet van de politie die wordt gezet, betaald wordt door de belastingbetaler.