€ 76.300 voor renovatie van Park Hofrust

De tomeloze inzet van de wijkbewoners voor de renovatie van Park Hofrust heeft succes. De provincie Zuid Holland heeft € 75.000 gegeven en de boekenverkoop heeft een bedrag van €1300 opgeleverd. En iedereen die er nu loopt is enthousiast, zo mooi zag het park er nog nooit uit. En, het is nog niet eens helemaal klaar!!

Sinds vorig jaar is ‘Park Hofrust Initiatief’ als vertegenwoordigers van Park Hofrust deelnemer aan de Erfgoedtafel van de provincie Zuid Holland. Het is een samenwerkingsverband, begeleid door de provincie, van alle landgoederen in Zuid Holland. Dat zijn er best veel, van het bekende Keukenhof of kasteel Duivenvoorde tot het Rijswijkse parkje Hofrust. Door deze deelname was het mogelijk bij de provincie een subsidie aan te vragen voor de renovatie van het park. En na een jaar van formulieren invullen, vergaderingen bijwonen en overleg op het Provinciehuis is het gelukt om voor de realisatie van de 1e fase een subsidie van €75.000 te krijgen. Deze maand is een subsidieaanvraag voor de 2e fase van de renovatie bij de provincie ingediend.

Dit geld wordt besteed aan de 2e fase van de renovatie. Als er nog suggesties zijn in aanvulling op de originele plannen? Die zijn altijd van harte welkom. Stuur dan een berichtje naar parkhofrustinitiatief@gmail.com. De boekenverkoop in de winkel in de Herenstraat heeft een bedrag van €1300 opgeleverd wat wordt besteed een aantal bankjes.