Dump geen kippen bij Het Akkertje

Bij kinderboerderij Het Akkertje in Rijswijk worden de laatste twee maanden regelmatig kippen en hanen over het hek gegooid. Dit is niet toegestaan en levert gevaar op voor de gezondheid van de dieren op de boerderij.

‘Hans-Erik van de kinderboerderij: “Mensen moeten hun verantwoordelijkheid nemen bij de aanschaf van hun dieren. Wij zien bijna dagelijks dat er beesten over het hek gedumpt worden. Wij weten echter niet of deze dieren wel gezond zijn.”

De kinderboerderij heeft een keurmerk voor zoönose verantwoord bedrijf. Dit betekent dat Het Akkertje verantwoord dieren aankoopt met veiligheid voor mens en dier betreffende ziektes. Dit is zeker nu extreem belangrijk in verband met de vogelgriep maatregelen.

Hans-Erik vervolgt: “Wij bewaken de gezondheid voor mens en dier op de kinderboerderij. Het dumpen van dieren brengt mogelijk gezondheid van mens en dier in gevaar.”

Indien je een nieuw onderkomen voor je kippen en hanen zoekt kun je contact opnemen met de kinderboerderij en vragen naar Hans-Erik.