Dorcas Hulp Delft en Haaglanden zamelt 250 kg kleding en schoeisel in voor goede doelen

Op zaterdag 25 mei hebben de vrijwilligers van Dorcas Hulp Delft en Haaglanden in Delft-Noord, Rijswijk en Delfgauw meer dan 250 kg aan kleding en schoeisel ingezameld. De ingezamelde kleding wordt opgehaald door medewerkers van het depot in De Lier, waar het vervolgens wordt gesorteerd in dames-, heren-, kinder- en babykleding, evenals schoeisel.

Diverse projecten
De kleding van A-kwaliteit wordt gedistribueerd naar de meer dan 40 Dorcas-winkels verspreid over heel Nederland. Kleding van B-kwaliteit wordt naar Roemenië getransporteerd voor verkoop in lokale Dorcas-winkels. De C-kwaliteit kleding wordt verkocht aan de landelijke kledinghandel. De opbrengst van deze verkoop ondersteunt diverse projecten in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Deze projecten omvatten onder andere de distributie van voedsel aan alleenstaande ouderen in Oost-Europa, de aanleg van waterpompen voor veilig drinkwater in Kenia, en wederopbouwprojecten voor mensen die getroffen zijn door de aardbeving in Syrië twee jaar geleden.

Het hele jaar doneren
Gedurende het hele jaar kunnen mensen kleding en schoeisel inleveren bij de depots aan de Merellaan 13 in Rijswijk-Zuid/Delft-Noord, aan de Churchilllaan 1035 in Rijswijk, en in de Vreedestraat 11 in Delfgauw. Meer informatie is te vinden op www.dorcashulpdelft.nl. Voor vragen kunnen geïnteresseerden bellen naar 070-415 10 13 of 06-485 25 932, of een e-mail sturen naar dorkashulpdelft@hotmail.com.