Dodenherdenking met muziek en zang

Op zaterdag 4 mei is de dodenherdenking in Rijswijk. Het begint om 18.15 uur op de Begraafplaats Oud Rijswijk. Wieteke van Dort zingt enkele bekende nummers. Te voet gaat het vervolgens om 18.45 uur naar de Oude Kerk voor een herdenkingsbijeenkomst. Herman van der Stijl vertelt het verhaal van Emilie Straus. Daarnaast dragen kinderambassadeurs gedichten voor. De muziek wordt verzorgd door het Tollens Ensemble.

Stille tocht
Om 19.45 uur is het vertrek van de stille tocht van de Oude Kerk naar het ‘Monument voor de Gevallenen’ in Park Hofrust. Forum Hadriani staat hier klaar en speelt koralen. Scouts van Scouting Dorus Rijkers staan bij de vlag. Forum Hadriani speelt hier tot 19.58 uur, waarna de taptoe volgt door de trompettist.

Twee minuten stilte
Om 20.00 uur is er twee minuten stilte, gevolgd door een hoornsignaal en het eerste couplet van het Wilhelmus. Aansluitend legt burgemeester Michel Bezuijen een krans. Hierna leggen anderen een krans en is er een defilé aanwezigen. Na afloop staat er voor belangstellenden een kopje koffie of thee klaar in het Oude Raadhuis