Dit doet Rijswijk tijdens NLDoet 2023 op vrijdag 10 maart

Het Oranje Fonds organiseert vandaag en morgen, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLDoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLDoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen door middel van een publiekscampagne uit om een dag het verschil te maken en ertoe te doen. Zo kan iedereen ervaren hoe het is om vrijwilligerswerk te verrichten en te ervaren wat het precies met je doet.

Activiteiten vrijdag 10 maart
Rijswijk doet ook mee aan deze grote vrijwilligersactie van het jaar. Hieronder kan je lezen wat Rijswijk vandaag op vrijdag 10 maart allemaal voor activiteiten gaat verrichten tijdens NLDoet.

Koelvers maaltijden rondbrengen:
Wethouder Armand van de Laar gaat tussen 09:00 en 11:30 uur koelvers maaltijden rondbrengen in Wijkcentrum Stervoorde. Niet alleen de wethouder, maar ook vele andere vrijwilligers hebben zich voor deze actie aangemeld.

Taalwandeling in Rijswijk:
Tien enthousiaste vrijwilligers gaan tussen 10:30 en 11:30 een taalwandeling maken. Tijdens de taalwandeling gaan de vrijwilligers de taal oefenen aan de hand van een routekaart/praatplaat met nieuwe anderstalige bewoners van Rijswijk. Het is een mooie manier om kennis te maken met nieuwe bewoners van Rijswijk waarbij zij ook de gelegenheid krijgen om de taal te oefenen en meer te leren over Rijswijk. Bij terugkomst kunnen de vrijwilligers en bewoners genieten van een warme soep.

Open huis Wijkcentrum Stervoorde:
Wijkcentrum Stervoorde heeft de hele dag een open huis. Tijdens het open huis wordt het terras opgeknapt met een schoon likje verf en nieuw gevulde bloembakken. Zo kunnen vele buurtgenoten weer binnenkort langskomen voor een kopje koffie op een vrolijk en fris terras.

Koken, knutselen en opknappen Middin:
Bij Middin worden er twee kantoortjes geverfd om de hulpverleners ook er weer fris bij te zetten. Sinds de hulpverleners twaalf jaar geleden in het pand zijn getrokken, is er niks meer gebeurd. Uiteindelijk moet het een mooie en rustgevend werkplek worden voor de kanjers van Middin Muziekbuurt. Daarnaast wordt er voor de cliënten ook gezorgd door middel van een gezonde maaltijd en een ontspannen knutselavond.

Schoonaken speelvelden:
Wethouder Mark Wit en Gijs van Malsen gaan tussen 10:30 en 15:00 helpen bij het Knaaghof met het schoonmaken van de speelvelden en de hokken van de knaagdieren. Naast de wethouder gaat ook de Rotaryclub Rijswijk helpen met het schoonmaken. Het Knaaghof is een konijnen- en knaagdierenopvangcentrum van de Dierenbescherming. Na deze vrijwilligersactie zijn er weer drie schone speelvelden waar de dieren naar hartenlust kunnen ravotten.

Muzikale High Tea:
Wethouder Werner van Damme gaat tussen 18:30 en 21:00 uur helpen bij de muzikale High Tea en Karaoke van St. Daylightpoint in De Nieuwe Kerk. Tijdens de High Tea komen er ongeveer veertig Rijswijkers gezellig met elkaar kletsen en kennismaken en kan er ook nog karaoke gezongen worden.

Check de website
Naast al deze activiteiten staan er nog veel meer andere vrijwilligersactie op de planning, zowel voor vandaag als morgen. Neem een kijkje op de website van het Oranje Fonds om te kijken wat er allemaal nog meer voor acties in Rijswijk gepland zijn of waar je misschien zelf nog aan kan deelnemen.