Dinsdag worden de bladkorven weer geplaatst

Vanaf dinsdag kom je de bladkorven weer tegen op 93 plekken in Rijswijk. Dat zijn die kleine vierkante hekjes, van een vierkante meter vaak in de buurt van een boom of bosjes. De bedoeling is dat afgevallen bladeren in de korf gegooid wordt. Zo kan iedereen weer meehelpen om de afgevallen blaadjes op te ruimen.

Samen de blaadjes opruimen
Door de droge periodes deze zomer vallen de blaadjes eerder van de bomen dan vorig jaar. Daarom worden de bladkorven een week eerder geplaatst. De gemeente roept inwoners op om afgevallen bladeren met machines bij elkaar te vegen. Ook de gemeente helpt hier aan mee door teams van de Binnenbaan in te zetten.

Snel opruimen is veiliger
Het opruimen van de blaadjes is ook veiliger voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. Als het geregeld heeft kunnen de blaadjes zorgen voor gladde en dus gevaarlijke situaties. Een woordvoerder van de gemeente verklaart: “De bladkorven plaatsen we op locaties met veel bomen in de buurt. Bewoners helpen ons mee met opruimen door de bladeren in deze bladkorven te doen. Dat waarderen we enorm. Op deze manier kunnen we samen voor zorgen dat de we de straten schoonhouden.”

Tot derde week december
De bladkorven blijven tot de tweede of derde week van december staan. Vlak voor de kerstdagen worden ze weer opgehaald.