Dierenasiel ’t Julialaantje heeft vergunning voor renovatie

Het Rijswijkse dierenasiel ’t Julialaantje heeft de vergunning gekregen om het 40 jaar oude gebouw te renoveren. ‘Dierenwelzijn gaat ons aan het hart’, aldus wethouder Marloes Borsboom. Heel veel vrijwilligers verzamelden 319.300 euro. Zelf had het bestuur al één miljoen euro gespaard. Voor 1 november starten de werkzaamheden.

Het streekdierentehuis voldoet niet meer aan de technische eisen die de wet stelt aan de opvang van zwerfdieren. Renovatie en gedeeltelijke uitbreiding van het bestaande gebouw zijn nodig om de opgevangen honden en katten een geschikt onderkomen te bieden.

De voorbereiding van de vergunningaanvraag van het streekdierentehuis nam de nodige tijd in beslag. “Belangrijkste reden hiervoor is dat een dergelijke ingrijpende renovatie van deze bijzondere functie in de landgoederenzone een zorgvuldige voorbereiding vraagt”, aldus wethouder Van der Meij.

De wethouders Van der Meij en Borsboom zien uit naar de totstandkoming van het vernieuwde streekdierentehuis. ‘Immers, dierenwelzijn gaat ons aan het hart. En het gaat verder dan Rijswijks belang alleen; het heeft een regionale functie want ook Delft, Westland en Pijnacker-Nootdorp gebruiken deze voorziening voor de opvang van zwerfdieren”, licht wethouder Borsboom toe.

Het bestuur van het streekdierentehuis gaat ervan uit dat de renovatie voor 1 november kan beginnen, zodat het gerenoveerde onderkomen ruim voor de drukke zomerperiode feestelijk in gebruik kan worden genomen. De omwonenden en de donateurs & vrijwilligers van het streekdierentehuis hebben inmiddels van het bestuur een uitnodiging ontvangen om bij gesproken te worden over de plannen.
Volgens wethouder Marloes Borsboom gaat dierenwelzijn haar aan het hart. ‘En het gaat verder dan Rijswijks belang alleen: het heeft een regionale functie want ook Delft, Westland en Pijnacker-Nootdorp gebruiken deze voorziening voor de opvang van zwerfdieren.’