Dennis Bodano tussen het winkelend publiek

Vanochtend tegen de klok van tien komt Dennis Bodano aan bij de Albert Heijn vestiging in Oud Rijswijk. Een kort wandelingetje, want Dennis van Welzijn Rijswijk werkt in het wijkcentrum in Park Hofrust. “In de zomerperiode ben ik elke donderdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur bij AH in de Kerklaan. Volgens de cassières komen in de ochtend veel vaste klanten, vaak Rijswijkers die wat ouder zijn en minder contacten hebben. Ik wil ze vertellen wat er allemaal te doen is”, vertelt hij terwijl hij al wat foldertjes neerlegt.

‘We willen maatwerk leveren’
De bedrijfsleider van de AH in Oud Rijswijk was direct enthousiast voor het idee. Hij heeft ook al een statafel met daarop twee kannen koffie en lekkere (chocolade) koekjes neergezet. Dennis heeft nog niet eens alle folders neergelegd of hij wordt aangesproken. “We willen maatwerk leveren. Kijken waar mensen mee zitten of waar behoefte aan is. Dat is een heel breed gebied.”

Ook met de wijkbus naar de bewoners toe
Een collega van Dennis staat elke donderdagochtend bij Plus Jongenotter in Steenvoorde. “Op deze manier willen we  inwoners te ontmoeten, iedereen moet wel boodschappen doen. Uiteindelijk gaan we ook een buurtonderzoek doen en met de wijkbus naar de mensen toe”.