Demonstratie tijdens de Sinterklaasintocht goedgekeurd

Komende zaterdag, op 23 november vindt het grootste kinderfeest van het jaar plaats in Rijswijk. Tijdens deze intocht zullen veel kinderen genieten van Sinterklaas en zijn Pieten. De organisatoren van de intocht hebben besloten om ook dit jaar vast te houden aan de traditionele Zwarte Piet.

Gemeente laat demonstratie toe met toezicht van de politie 
Bij de gemeente heeft zich één groepering aangemeld om te mogen demonstreren. De gemeente respecteert het recht om te demonstreren. de burgemeester wil de demonstratie wel reguleren en faciliteert hiervoor de parkeerplaats bij het Oude Stadhuis aan de Generaal Spoorlaan. De demonstranten mogen geen gezichtsbedekkende kleding dragen, geen stokken bij zich hebben en het is de demonstranten niet toegestaan om mensen te beledigen. De politie controleert tijdens de intocht of demonstranten zich aan de voorwaarden houden.

Verbod op andere demonstraties
De burgemeester verbiedt andere demonstraties tijdens de intocht omdat hij vindt dat de intocht feestelijk en ordelijk moet verlopen. De burgemeester roept iedereen op om de intocht en alle feestelijkheden in Oud Rijswijk en winkelcentrum In de Bogaard veilig, vreedzaam en gezellig te laten verlopen.