De Victory Boogie Woogietunnel is geopend

Sinds vrijdagavond zijn de laatste afzettingen verwijderd en is de Victory Boogie Woogietunnel geopend. De tunnel is een boortunnel in Den Haag die onder de wijk Voorburg-West door loopt. De tunnel is 1800 meter lang en onderdeel van de Rotterdamsebaan, die de A13 vanaf het knooppunt Ypenburg verbindt met het centrum van Den Haag. De tunnel moet de Utrechtsebaan ontlasten.

Later geopend in verband met sneeuw
In eerste instantie zou de tunnel midden 2020 al geopend worden nadat in 2014 gestart werd met de werkzaamheden, maar om verschillende redenen moest dit steeds uitgesteld worden. Enkele weken geleden was het tracé klaar, maar door het winterse weer met sneeuwval moest de opening van de tunnel voor het verkeer uitgesteld worden.

Victory Boogie Boogie
De tunnel is vernoemd naar een onvoltooid schilderij van de Nederlandse kunstschilder Piet Mondriaan. De naam werd aangedragen door het gemeentemuseum. In eerste instantie zou de tunnel vernoemd worden naar de Romeinse keizer Hadrianus vanwege de nederzetting op de plaats van de huidige wijk Voorburg-West.