‘De slag om het vrouwenhart’ in de Schouwburg op Internationale Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag op vrijdag 8 maart wordt in de Rijswijkse Schouwburg een speciale vertoning van de film ‘De slag om het vrouwenhart’ gepresenteerd. Deze bijzondere gelegenheid biedt een gelegenheid om stil te staan bij de voortdurende strijd voor gendergelijkheid. “Op verschillende gebieden worden vrouwen nog achtergesteld, zo ook in de medische wereld waar het mannelijk lichaam vaak de standaard is”, valt te lezen op de site van de Rijswijkse Schouwburg.

Het verhaal
In ‘De slag om het vrouwenhart’ wordt het persoonlijke verhaal van Hella de Jonge belicht, die geconfronteerd wordt met hartproblemen en de daaropvolgende medische behandelingen die haar gezondheidstoestand eerder verslechterden dan verbeterden. Ze ontdekt dat het vrouwenhart aanzienlijk verschilt van het mannenhart, maar veel (mannelijke) cardiologen lijken deze verschillen te negeren of suggereren dat het vooral een feministisch agendapuntje is.

Nagesprek
Na afloop van de vertoning zullen Hella en Freek de Jonge het podium betreden voor een nagesprek met het publiek. Dit biedt een kans voor bezoekers om hun gedachten en ervaringen te delen en zich te verdiepen in het onderwerp gendergelijkheid.

Kaarten
Kaarten zijn beschikbaar vanaf €9.00 en zijn verkrijgbaar via de website van de Rijswijkse Schouwburg. De film begint om 15.00 uur.