Danscursussen voor senioren bij Welzijn Rijswijk

Vanaf begin januari worden danscursussen georganiseerd. De cursus Rounddance start op donderdag 12 januari om 10.30 in Stervoorde. De cursussen Countrylinedance starten op maandag 9 januari om 15.30 uur en op donderdag 12 januari om 9.15 uur in Stervoorde, op woensdag 11 januari om 13.30 uur in Het Oude Raadhuis. Alle cursussen bestaan uit 15 lessen van één uur. Beginners zijn van harte welkom.

Rounddance komt uit Amerika en lijkt op stijldansen. Bij stijldansen bepaal je als paar wat je danst, terwijl bij Rounddance de figuren eerst worden aangeleerd. Daarna worden ze afgeroepen door de docent zodat ieder paar op het zelfde moment dezelfde figuur danst. Ook de ritmes komen uit het stijldansen. Deelnemers kunnen zich zonder partner aanmelden, de paren worden pas tijdens de les gevormd.

Er is geen kledingvoorschrift. Wel wordt het dragen van makkelijke schoenen aangeraden. Nieuwe deelnemers kunnen zich vóór de les melden bij de docent voor een gratis proefles.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met het cursusbureau van Welzijn Rijswijk, tel. 070 7579206 ( dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-10.00 uur) of per e-mail cursusbureau@welzijn-rijswijk.nl.