Daders die 25-jarige man in rolstoel dumpte worden in Duitsland vervolgd

Het onderzoek naar de gehandicapte man die in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 februari in Rijswijk achtergelaten werd in een rolstoel wordt overgenomen door de Duitse politie. De man werd achtergelaten in de vrieskou tijdens de week dat het sneeuwde en de temperatuur in de nacht tot min 15 graden daalde.

Groot onderzoek
De politie deed groot onderzoek en wisten uiteindelijk te achterhalen dat het slachtoffer een 25-jarige man is die de Duitse nationaliteit heeft. Nader onderzoek leidde rechercheurs naar twee personen die het slachtoffer daar vermoedelijk achterlieten. Aangezien beide verdachten in Duitsland wonen, zet de Duitse politie het strafrechtelijk onderzoek voort. De Duitse justitie beslist uiteindelijk of er vervolging plaats gaat vinden.

Familie liet hem achter
De familieleden die hem achterlieten, een 50-jarige vrouw en een 20-jarige man, worden in Duitsland mogelijk strafrechtelijk vervolgd. Daarom zet de politie daar het onderzoek voort en beslist de Duitse justitie uiteindelijk of deze ook daadwerkelijk twee worden vervolgd.

Voorbijganger vindt de man
Een voorbijganger vond de onderkoelde man in een rolstoel op de Burgemeester Elsenlaan, in de nacht van 9 op 10 februari. Door zijn handicap kon de man niet communiceren, ook kon hij zich niet zelf verplaatsen. Hij had geen identiteitsbewijs bij zich. Wel werd bij hem een briefje gevonden waarin stond dat zijn moeder niet meer voor hem kon zorgen, zijn familie dakloos was en dat hij daarom werd achtergelaten. De man verblijft nu een Nederlandse zorginstelling. Waarschijnlijk wordt hij ondergebracht in een zorginstelling in Duitsland.