D66 niet in rechts college. BvR gaat zaterdag verder met verkennen

D66 Rijswijk heeft vrijdagavond medegedeeld dat ze niet langer meedoen aan de onderhandelingen om deel uit te maken van een nieuw Rijswijks college. Ze hebben dit laten weten aan fractievoorzitter Larissa Bentvelzen van Beter voor Rijswijk die de onderhandelingen leidt. De gesprekken zijn volgens fractievoorzitter Dolmans over het algemeen in een prettige sfeer verlopen.

Brede en stabiele coalitie noodzakelijk
In de gesprekken over een nieuwe coalitie met Beter Voor Rijswijk heeft D66 Rijswijk aangegeven een brede en stabiele coalitie belangrijk te vinden. Zeker gezien de roerige verhoudingen in de politiek de afgelopen jaren. Een inhoudelijke aanpak en een gezamenlijk gedragen bestuursstijl zijn daarvoor nodig.

Deadline gesteld voor nieuwe gesprekken
D66 Rijswijk heeft vrijdag van Larissa Bentvelzen een deadline gekregen om verder in gesprek te gaan over een College met BVR, VVD en CDA. Daarbij is verder niet ingegaan op de pijnpunten van D66 en hun wens om ook andere partijen zoals Wij.Rijswijk te betrekken. De D66 fractie in Rijswijk heeft daarop aangegeven geen vertrouwen te hebben in een succesvolle afloop.”

Bentvelzen betreurt houding van D66: ‘Er is geen woord over de inhoud gesproken’
Rijswijk.tv vroeg Larissa Bentvelzen om een reactie: ‘Het is mijn overtuiging dat samenwerking alleen werkt, als er sprake is van onderling vertrouwen. De wil aanwezig is om gezamenlijk grote zaken in Rijswijk op te pakken en elkaar zaken te gunnen.’ Bentvelzen betreurt de houding van D66 Rijswijk. ‘We hebben nog geen woord over de inhoud besproken en daar gaat het nou juist om.’ Zaterdagochtend zal er verdere verkenning plaatsvinden door Beter voor Rijswijk en werken ze toe naar een raadsbreed programma. ‘Met alle partijen die daarvoor open staan.’, zo besluit Bentvelzen.

Onvoldoende overeenkomsten bij ambities
D66 bevestigt dat ze op het sociaal domein aansluiting met Beter voor Rijswijk kunnen vinden. De andere standpunten en ambities liggen volgens D66 echter zo ver uit elkaar dat verdere gesprekken in deze samenstelling van partijen volgens hun geen kans hebben op succes.