Coronastatement waarnemend burgemeester Bas Verkerk

Net als in de hele regio blijft het aantal coronabesmettingen zorgelijk. Het kabinet heeft dinsdag besloten om aanvullende maatregelen te nemen. Bioscopen, theaters en pretparken zijn tijdelijk dicht. Buiten mag je nog maar met 2 personen samen zijn. Of het hierbij blijft moet de komende weken blijken. Waarnemend Burgemeester Bas Verkerk gaf vrijdag een statement aan Rijswijk.tv

Maatregelen worden goed gevolgd
Verkerk: “Alle maatregelen hebben een enorme impact op iedereen. Volhouden wordt lastiger. Zeker nu de feestdagen steeds dichterbij komen. Ik zie gelukkig dat de Rijswijkers zich over het algemeen goed aan de maatregelen houden. Nu komt het aan op ons doorzettingsvermogen, zodat we het virus zo snel mogelijk eronder krijgen.”

Ondernemers lopen omzet mis
Het zijn zware tijden voor ondernemers. “De impact van de coronamaatregelen is enorm. Zo hebben ook de Rijswijkse horecabedrijven hun restaurant, café of lunchroom moeten sluiten. Voor de winkels die nog wel open zijn is het vaak overleven. Inwoners blijven meer thuis en/of bestellen meer online, waardoor winkeliers veel omzet mislopen.

Koop lokaal
Gelukkig zijn er ook positieve berichten te melden. Veel horecaondernemers in onze gemeente hebben ervoor gezorgd dat je de lekkerste gerechten gewoon af kunt halen of kunt laten bezorgen. Ook zijn er, ondanks coronacrisis, in Rijswijk een aantal nieuwe winkels bijgekomen. Verder doet de dagelijkse verswaren-branche zoals bakkers, groenteboeren en slagers het juist goed in deze tijd. Lokale ondernemers zijn de spil van de Rijswijkse economie. Ze zorgen niet alleen voor banen, maar houden de stad ook levendig en aantrekkelijk. Deze ondernemers steunen is heel simpel: koop lokaal! Hou daarbij wel rekening met extra drukte in de winkels. Begin op tijd met uw inkopen en wacht niet tot het laatste moment. Spreiding van het winkelend publiek is ook belangrijk om verspreiding van het virus tegen te gaan.

We moeten volhouden
Het is ontzettend belangrijk dat we volhouden en ons aan alle maatregelen blijven houden. Heb daarbij ook oog voor elkaar, want juist nu hebben we elkaar heel hard nodig. Met aandacht voor elkaar, komen we hier samen doorheen!