Controle actie bij Rijswijks autobedrijf aan Zuiderweg

Donderdagmiddag is een autobedrijf gecontroleerd op de Zuiderweg in Rijswijk. Tijdens deze controle bleek dat diverse zaken niet in orde waren, waaronder de administratie, veiligheid en bouwkundige zaken. Eén persoon is aangehouden door de politie. Met het bedrijf worden afspraken gemaakt om de geconstateerde gebreken op orde te krijgen.

De controle gebeurde door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT). Dit is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie, Douane, Belastingdienst, energiebedrijf Stedin, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), UWV en Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Bij de controle waren de politie, Belastingdienst, Stedin, gemeente Rijswijk, Omgevingsdienst Haaglanden en RDW aanwezig.

De gemeente Rijswijk is blij met de bedrijven in de stad. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de economie. Tegelijkertijd vindt de gemeente het ook belangrijk dat bedrijven zich aan de regels houden. Dat zorgt voor een veilig woon- en leefklimaat. Daarom is controle nodig.