Concert met kinderen uit Rijswijkse azc

Honderddertig kinderen van azc-scholen De Bazaar van het AZC aan de Lange Kleiweg en de Beverwaard in Rotterdam oefenen al maanden. Op 23 mei om 13.30 uur is er het eerste regionale concert in Zuidwest-Nederland in LantarenVenster  in Rotterdam. Het is een onderdeel van het landelijke project Eigen-Wijs van VluchtelingenWerk. Het project helpt kinderen in asielzoekerscentra hun zelfvertrouwen te vergroten en grip te krijgen op hun onzeker leven.

De 130 Rotterdamse en Rijswijkse kinderen treden dinsdag 23 mei op samen met het 25-koppige Rotterdams Studenten Orkest. Speciaal voor Eigen-Wijs is de productie BROER geschreven. Het is een muzikaal verhaal over twee broers die het na jaren van geruzie weer goed proberen te maken. BROER is spannend en een herkenbaar verhaal over familie, tegenstellingen, oplossen van ruzies en het vieren van vriendschap. In Lantaren Venster wordt een deel van BROER opgevoerd.

Het regionale concert is de opmaat voor de landelijke slotconcerten op 8 en 15 juni in Kampen en Enschede waar de hele productie BROER wordt gespeeld. Bij landelijke slotconcerten in 2016, in Tivoli Vredenburg en Concertgebouw Amsterdam, traden rond de duizend kinderen uit azc’s op.