Burgemeester en wethouders bezoeken Rijswijkse politie

Het college van burgemeester en wethouders van Rijswijk heeft op woensdag 8 februari kennisgemaakt met het Politie Basisteam Rijswijk. Tijdens de jaarlijkse lunch van het college op het politiebureau aan de Sir Winston Churchilllaan, kreeg het college een presentatie over de actuele zaken die spelen voor de politie Rijswijk.

Presentatie
Zowel agenten als boa’s waren aanwezig om een presentatie te geven aan de lokale politiek. Ze vertelden over wat er speelt op het gebied van handhaving en over mogelijkheden om de samenwerking te verbeteren.

Rondrit
Ook de wijkagenten stelden zich voor en lichtten toe wat er speelt in de wijken van de gemeente. Na afloop van de presentaties gingen de leden van het college mee met de wijkagenten voor een rit in de wijken. Tijdens deze rondrit konden de leden van het college zelf een beter beeld krijgen van hoe de politie in samenwerking met partners zaken als sociale wijkproblematiek, overlast en criminaliteit oppakt.

Elkaar nodig
Teamchef Stefan van Egmond van de politie Rijswijk: “Het is fijn dat er vanuit het college interesse is in het politiewerk en dat zij met eigen ogen de veiligheidsuitdagingen hebben kunnen zien waar wij voor staan. We hebben elkaar nodig om Rijswijk veilig en leefbaar te houden.”